Raed Arafat avertizează: „Trendul descendent al cazurilor de COVID-19 nu trebuie să ne păcălească!”

2

Şeful DSU, Raed Arafat, admite că situaţia este sub control şi că numărul cazurilor grave a scăzut, dar cere în continuare prudenţă.

Raed Arafat a declarat marţi seară că trendul descendent al cazurilor de COVID-19 nu trebuie să ne păcălească şi consideră că încă se impune menţinerea restricţiilor, mai ales că din 8 februarie va începe şi şcoala.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi doar 2.745 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 98 de decese, bilanţul de la începutul pandemiei urcând la 17.369. La ATI sunt internaţi 1.050 de pacienţi cu COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 23.060 de teste RT-PCR (14.692 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 8.368 la cerere) şi 5.432 de teste rapide antigenice.

”Trendul descendent nu trebuie să ne păcălească, să spunem că totul este bine. Am primit această întrebare de la mai multă lume şi mai ales că în mai multe ţări face ravagii deja tulpina nouă. Până nu avem mai multe persoane vaccinate, mai vine şcoala care se va deschide, mai vin alte aspecte care ne vor face să spunem, uite că iarăşi creşte, deci trebuie să fim extrem de atenţi. Abordarea noastră este menţinerea măsurilor care au fost. (…) Sperăm că aceasta va fi decizia finală că în 8 februarie şcoala va începe, aşa că ridicarea unor restricţii cred că nu e cazul în acest moment. Vor fi analize, este posibil să se ia decizii pe baza evoluţiei la noi, dar şi în alte ţări care vedem, unele dintre ele au probleme serioase”, a declarat Arafat.

Arafat a precizat că sunt mai mulţi indicatori care sunt urmăriţi, iar unul dintre aceştia este internarea la terapia intensivă.

Citește și
2 Comentarii
  1. ?????? spune

    & Sunteți de părere că ar fi utilă o evaluare a imunizărilor deja existente la populație, chiar și la nașteri, pentru a nu mai fi făcute imunizări peste cele deja existente prin dobândirea genetică, ?

  2. ?????? spune

    @ După ce s-au vaccinat niște politicieni au scăzut infectările, ? Asta ar putea arăta că nu sunt mulți aceia care ar trebui să se vaccineze, ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.