Joe Biden vrea prelungirea tratatului de reducere a armelor nucleare strategice NEW START cu Rusia

Share:

Joe Biden dorește să prelungească tratatul de reducere a armelor nucleare strategice NEW START cu Rusia, a anunțat Casa Albă.

Noul preşedinte american, Joe Biden, doreşte prelungirea cu cinci ani a tratatului de limitare a armelor nucleare strategice NEW START încheiat între SUA şi Rusia, care expiră la începutul lui februarie, a anunţat joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, citată de AFP.

În paralel, președintele american le-a solicitat serviciilor  de informaţii „o examinare generală” a recentului atac cibernetic imputat Moscovei, a eventualelor „ingerinţe” în alegeri, precum şi „a utilizării armelor chimice împotriva liderului opoziţiei, Aleksei Navalnîi”, a precizat Jen Psaki, potrivit Agerpres.

„Președintelui îi este foarte clar că Tratatul NEW START este în interesul securității naționale a Statelor Unite, și această prelungire este cu atât mai importantă cu cât relația cu Rusia este plină de contradicții în acest moment”, a spus ea. „Este singurul tratat care constrânge forțele nucleare rusești și este un punct important al stabilității strategice între cele două țări”, a adăugat Psaki, potrivit CNN.

Candidatul desemnat de Biden pentru funcţia de secretar de stat, Antony Blinken, declarase marţi în Congres că noua administraţia de la Washington va încerca să prelungească termenul acestui tratat nuclear cheie care expiră la 5 februarie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.