Premierul Cîțu îi pune la punct pe social-democrați: „Eurostat a demontat cea mai mare minciună a PSD, din anul 2020!”

0

Florin Cîțu susține că Eurostat a demontat cea mai mare minciună a PSD, din anul 2020. Premierul Cîțu îi îndrumă pe cei de la PSD să folosească Google Translate, dacă nu înțeleg datele Eurostat.

„Cea mai mare minciună a PSD în 2020 demontată oficial de Eurostat.
#RomaniiTrebuieSaStie
P.S. Pentru PSD există google translate!”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Deficitul guvernamental, conform datelor ajustate sezonier, s-a situat în trimestrul trei din 2020 la 5,8% din PIB în zona euro şi la 5,6% din PIB în Uniunea Europeană, iar ţările cu cel mai ridicat nivel au fost Malta şi România, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În perioada iulie-septembrie 2020, s-a înregistrat o redresare semnificativă, după ce deficitul guvernamental ajustat sezonier a explodat în trimestrul al doilea, atât în zona euro, cât şi în Uniunea Europeană, atingând cea mai ridicată valoare de la debutul publicării datelor statistice în 2002, pe fondul introducerii măsurilor de izolare de către statele membre, pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Reducerea deficitului vine în urma creşterii economice, a veniturilor mai ridicate şi a cheltuielilor mai scăzute, apreciază Eurostat. În trimestrul trei din 2020, toate statele membre UE au continuat să înregistreze deficit guvernamental.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.