Vești bune pentru bucureșteni: Restaurantele, teatrele și cinematografele se redeschid de luni, 25 ianuarie!

0

Reprezentanții Comitetului pentru Situații de Urgență au decis să se redeschidă restaurantele, cinematografele și sălile de joc în Capitală, după ce rata incidenței a rămas sub trei la mia de locuitori pentru a treia zi consecutiv. ”Recomandăm cetățenilor municipiului București prudență”, a îndemnat prefectul Traian Berbeceanu.

Restaurantele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri vor fi redeschise începând de luni în Capitală. Astfel, în ședința CMBSU s-a decis intrarea în vigoare a relaxării restricțiilor începând abia de luni, pentru a nu se produce haos în acest sfârșit de săptămână.

De la începutul săptămânii viitoare se redeschid la interior, în limita a 30% din capacitate, barurile, restaurantele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc.

”În Bucureşti astăzi am înregistrat o rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori. Este a treia zi consecutivă în care incidenţa este sub 3 la mie, fapt pentru care, din punct de vedere legal, a trebuit să convocăm Comitatul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, să analizăm situaţia şi să luăm o hotărâre. Astfel, cu 47 de voturi „pentru”, un vot împotrivă şi patru abţineri s-a hotărât ca, începând de luni, 25 ianuarie, de la ora 00.00 vor fi relaxate mai multe măsuri restrictive:

Restaurantele, barurile, cafenelele, vor funcționa în intervalul orar 06.00-21.00 la o capacitate de maxim 30%, în salile de spectacole, teatre, cinema, o să fie permis accesul publicului în limita a 30% din capacitate, operatorii licențiați pentru jocuri de noroc vor putea funcționa cu 30% din capacitatea sălilor.

Recomandăm cetățenilor municipiului București prudență. Și autoritățile sunt prudente și acesta este motivul pentru care am decis ca aceste măsuri să fie relaxate de luni. Am hotărât intensificarea controalelor pentru a ne asigura că sunt respectate normele în vigoare”, a spus prefectul Capitalei – Traian Berbeceanu.

„Nunti, botezuri, interzise. Numai de luat masa se poate. Daca se va observa ca incepe o crestere a numarului de cazuri, asa cum Comitetul azi a relaxat, Comitetul poate sa inchida iar daca vede ca creste din nou.

Mască distanțare și mobilitate cât mai redusă. Dacă respectăm aceste reguli vom reuși să nu se răspândească noua tulpină cum s-a răspândit în alte locuri. Până acum am văzut că impactul măsurilor luate a păstrat România într-o situație mai bună decât alte țări, cifrele o spun”, a completat Raed Arafat, după ședința CMBSU, la care a precizat că nu a luat parte.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.