Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

0

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a transmis milioanelor de români un mesaj emoționant cu ocazia Zilei Unirii Principatelor, mesaj pe care îl prezentăm integral în continuare:

“24 ianuarie este sarbatoarea pe care toti romanii ar trebui sa o poarte in suflet si nu numai. Sa o poarte in suflet dar sa o si marcheze… Eu ma bucur ca, in acest an, 24 ianuarie a cazut in weekend, daca pot spune asa, si am putut, in calitatea mea de europarlamentar, sa fac un mic simpozion, atat cat s-a putut in conditii de pandemie, in cabinetul meu de europarlamentar, cu umanisti dar si cu alti invitati, in care am dorit sa marcam cum se cuvine, ziua de 24 ianuarie. Eu nu vreau sa o numesc Mica Unire. Am spus-o in fiecare an si o repet si astazi ca, daca nu ar fi fost Unirea Principatelor Romane din 24 ianuarie 1859, ar fi fost greu sa presupunem ca ar fi urmat Marea Unire de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918. Asadar, La multi ani, romanilor, La multi ani, tuturor, sa cantam “Hora Unirii” dar sa o si punem in aplicare: “Hai sa dam mana cu mana, cei cu inima romana…”. Si, daca simtim cu adevarat romaneste, sa actionam in aceasta maniera, sa protejam imaginea tarii, sa aparam bogatiile tarii si sa promovam valorile tarii, fie ca vorbim de valori culturale, de valori umane sau de valori materiale.

Pana la urma, o natiune – si, nu demult, am evocat acest lucru la ziua de nastere a marelui poet Mihai Eminescu – exista si rezista in lume, peste generatii, daca noi, romanii, conservam valorile acelei natiuni si daca toti consideram ca patria este doar una! Tari sunt multe. La multi ani, Romania!”, a precizat in mesajul sau europarlamentarul Maria Grapini.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.