Senatorul AUR, Diana Sosoaca, alaturi de unionisti, la Iasi: „Începeţi să faceţi Hora Unirii pentru că din popor începe Unirea, nu din Parlament!”

0

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă a avut o reactie ferma alaturi de unioniştii prezenti la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Diana Șoșoacă s-a urcat pe statuia lui Alexandu Ioan Cuza, alături de mai multe persoane, şi a cerut unirea României cu Basarabia.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, Moldova! Ţin să vă spun că în Parlamentul României s-a solicitat unirea României cu Republica Moldova. Începeţi să faceţi Hora Unirii pentru că din popor începe Unirea, nu din Parlament”, a spus  la microfon senatorul AUR Diana Șoșoacă, urcată pe statuia lui Alexandru Ioan Cuza.

Ulterior, unioniştii au pornit în mars pe bulevardele Iaşului şi au strigat că România n-a avut niciodată granită la Prut.

„România nu a avut graniţă la Prut” si „Basarabia e România”  au fost principalele slogane ale participantilor la marsul. Bulevardul care strabate centrul orasului a fost temporar inchis, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Nu a fost singurul incident de la ceremoniile dedicate Unirii Principatelor Române de la Iaşi. Tot astăzi, primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost atacat de un protestatar cu o substanta albă, cel mai probabil cu iaurt.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.