Anthony Fauci, avertisment teribil despre vaccinul anti-Covid

Share:

Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic din SUA, a lansat un avertisment în legătură cu vaccinul anti-Covid-19. Reputatul medic susţine că vaccinul de pe piaţă nu este la fel de eficient împotriva unora dintre noile tulpini ale coronavirusului.

Anthony Fauci, avertisment teribil despre vaccinul anti-Covid-19. Mai mult, principalul expert epidemiologic din SUA a declarat că, deşi tratamentele nu sunt la fel de eficiente, pot oferi în continuare un grad semnificativ de protecţie, fapt ce reconfirmă importanţa vaccinurilor în ceea ce priveşte terminarea pandemiei.

„Urmărim cu atenţie varianta din Africa de Sud, despre care credem că prezintă mai multe semne de îngrijorare, însă nu considerăm că reprezintă un lucru pe care nu îl putem controla”, a declarat Anthony Fauci, citat de CNBC.

Un studiu realizat de cercetătorii Pfizer şi BioNTech arată însă că vaccinul pe care l-au dezvoltat are toate şansele să fie la fel de eficient împotriva tulpinii descoperite în Regatul Unit. „Sunt destul de optimistă cu privire la modul în care vor dispărea aceste noi variante. M-aş putea înşela. Am putea găsi din ce în ce mai multe tulpini, iar vaccinul ar deveni mai puţin potent, însă rămân în continuare optimistă”, a declarat Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlarea Bolilor din SUA (CDC).

În cadrul unui studiu preliminar separat, o echipă de cercetători din cadrul BioNTech / Pfizer a ajuns la concluzii similare: vaccinul a neutralizat varianta engleză. „Este improbabil ca varianta engleză să scape protecţiei vaccinului. Flexibilitatea tehnologiei acestui vaccin pe bază de ARN mesager ar permite adaptarea vaccinului la o nouă tulpină a virusului”, au mai precizat reprezentanții BioNTech / Pfizer.

Pe de altă parte, tulpina sud-africană a coronavirusului îi înspăimântă pe specialiştii din întreaga lume. Epidemiologii au descoperit că această variantă a devenit imună la anticorpii pe care organismul uman îi produce pentru a neutraliza celelalte tulpini. Studiile arată că această variantă africană se atașează mai ușor și mai puternic de celulele umane, ceea ce explică și faptul că se împrăștie mult mai rapid decât variantele anterioare. De asemenea, potrivit ultimelor studii, anticorpii naturali sunt mai puțin eficienți, dar, din fericire, noua variantă de coronavirus, spun specialiștii, nu este cu nimic mai gravă decât variantele anterioare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.