Ludovic Orban pune tunurile pe social-democrați: „De ce nu a prevăzut PSD cum o să crească pensiile și salariile pe 100 de ani?!”

Share:

Ludovic Orban a lansat un nou atac la adresa social-democraților pe tema majorării pensiilor. Președintele PNL a subliniat că este o aberație să faci o lege care să prevadă cum vor majorate pensiile în 4-6 ani și a întrebat, ironic, de ce nu au stabilit cum vor crește și peste 100 de ani. 

Astfel de predicții nu pot sta în picioare pentru că nu poți anticipa evenimente precum pandemia, care a afectat grav bugetul, subliniază liderul Camerei Deputaților.
”Din punctul meu de vedere, este o aberație să faci o lege și să prevezi pe patru ani, pe cinci ani, șase ani, eventual pe 100 de ani… De ce nu a prevăzut cum o să crească pensiile și salariile pe 100 de ani PSD?! Nu poți să faci o astfel de predicție care să stea în picioare. Ați văzut că nimeni nu a anticipat pandemia. Pandemia a generat o criză economică mondială care a redus resursele financiare atât pentru fondul de pensii, cât și pentru bugetul de stat și a creat literalmente o problemă serioasă. Creșterea cu 14% a punctului de pensie a fost un efort uriaș pe care l-am făcut având în vedere resursele bugetare”, a precizat fostul premier.

Orban a reiterat că susține recalcularea pensiilor pentru a se face dreptate.
”Recalcularea pensiilor trebuie să facă dreptate pentru pensionari, adică să echivaleze pensiile pentru contributivitate similară”, a adăugat liderul Camerei Deputaților, citat de realitateadinpnl.net

Declarația vine în contextul în care PSD susține că actualul guvern are bani pentru majorarea pensiilor și salariilor, dar nu vrea să pună în aplicare legea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.