Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, pune „punctul pe i”: „Nu există niciun fel de creşteri de taxe şi impozite în 2021!”

Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, a dat asigurări, marţi, că nu vor exista creşteri de taxe şi de impozite, cu toate că legea bugetului de stat nu a ajuns încă în Parlament pentru a fi dezbătută şi aprobată.

Ludovic Orban a fost întrebat dacă ar putea fi modificate legea salarizării şi legea pensiilor 2021. Preşedintele PNL a explicat că este în intenţia coaliţiei de guvernare să îmbunătăţească legea salarizării.

Cât despre legea bugetului pe 2021, Orban a spus că nu se aşteaptă la creşteri de taxe şi impozite.

„Nu vreau să mă hazardez. (…) Din ceea ce ştiu eu nu există niciun fel de creştere de taxe şi impozite. Construcţia bugetului se realizează. Nu e o întârziere. Guvernul a spus că va finaliza proiectul de buget până la începutul sesiunii parlamentare.

E vorba despre un Guvern nou învestit. E un Guvern de coaliţie şi vă daţi seama că întotdeauna discuţiile pe legea bugetului de stat sunt un pic mai complexe atunci când e vorba de un Guvern de coaliţie.

Am încredere că Guvernul va finaliza în cel mai scurt timp proiectul legii bugetului de stat şi asigurărilor de stat şi că acestea vor fi trimise spre dezbatere şi adoptare Parlamentului”, a declarat Ludovic Orban, , după o întâlnire cu reprezentanţii IMM-urilor.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților a afirmat că România va avea creștere economică, aşa cum reiese din estimările realizate la nivel european.

„Bugetul se va întemeia pe prognoza Comisiei de Prognoză. Creșterea economică estimată este de 4,3 %. Eu zic că e o estimare aproape de realitate, făcută și pe baza prognozelor Comisiei Europene”, a declarat Orban.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.