Studiu șocant: Unul dintre trei pacienți vindecați de COVID-19 ajung, din nou, la spital cu probleme grave!

0

Datele unui nou studiu din Marea Britanie au demonstrat că cel puţin unul dintre trei pacienţi vindecaţi de COVID au probleme grave de sănătate după ce învinge boala.

Unul din trei pacienți vindecați de COVID-19 ajung cu probleme severe la spital. La câteva luni după se vindecă de boală, pacienții află consternaţi că au plămânii grav afectați sau au dezvoltat diverse boli de inimă sau de ficat. În țara noastră nu există protocoale clare care să arate urmărirea și tratarea la timp a problemelor apărute după infecția cu SARS CoV-2.

Şeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Militar ”Carol Davila” venit cu informaţii cruciale despre ce pericol ne paşte după ce depăşim boala. De altfel, Ion Ştefan se ocupă în acest moment de secția post-COVID.

”Deși este un virus cu tropism respirator, se știe că poate avea efecte sistemice. De la tromboembolismul care a necesitat administrarea precoce a anticoagulantelor, până la insuficiență multiplă de organ. Și noi ne confruntăm cu stigmate post-COVID pentru astfel de pacienți care dezvoltă o cefalee reziduală, uneori atroce, însoțită chiar de vertij, chiar de parestezii periferice, de un sindrom mialgic foarte important cu dureri musculare și cu restricționarea mișcărilor și cu dificultăți chiar în a merge. Și astfel de pacienți de multe ori trebuie să învețe din nou să meargă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.