Casa Artelor „Dinu Lipatti” deschide Stagiunea de Teatru Independent în cadrul Programului CASA LIPATTI Open Stage 2021

Casa Artelor „Dinu Lipatti” continuă în acest an Programul CASA LIPATTI Open Stage lansând, în premieră, Stagiunea de Teatru Independent dedicată tuturor artiștilor independenți, sâmbătă – 30 ianuarie 2021 – de la orele 19:00, cu Spectacolul „Moftul român” după I. L. Caragiale, în interpretarea actorului Lari Giorgescu – o producție „Unteatru”, care va fi transmisă în direct din Saloanele Casei Lipatti, pe pagina noastră de Facebook.

Programul CASA LIPATTI Open Stage a fost creat în anul 2020 sub coordonarea pianistei concertiste Mădălina Pașol și conducerea pianistei, actriței și regizoarei Alice Barb, din dorința de a realiza într-o perioadă dificilă pentru Cultura din întreaga lume, o scenă online accesibilă tuturor muzicienilor profesioniști din sistemul independent și de stat. Datorită succesului înregistrat și a numărului mare de participanți a fost lansat și  Programul CASA LIPATTI Open Stage Junior dedicat tuturor copiilor, elevilor și studenților din școlile de specialitate din întreaga țară. Pe parcursul celor trei Ediții din anul 2020, în cadrul cărora au fost organizate cinci Premiere transmise pe pagina de Facebook, au participat 62 de interpreți și compozitori independenți și din sistemul de stat din toate generațiile.

Anul acesta, din dorința de a veni în sprijinul artiștilor din teatrul independent, Casa Artelor „Dinu Lipatti” își continuă Misiunea culturală lansând Stagiunea de Teatru Independent în cadrul Programului CASA LIPATTI Open Stage, cu Spectacole lunare transmise în direct pe pagina de Facebook. Programul CASA LIPATTI Open Stage 2021 este dedicat omului de teatru, profesorului, traducătorului și Ambasadorului Valentin Lipatti, fratele genialului pianist, compozitor și pedagog Dinu Lipatti și va fi deschis cu Spectacolul „Moftul Român”, după scrierile lui Ion Luca Caragiale, onorându-l astfel pe marele dramaturg român de la nașterea căruia se vor împlini, în 30 ianuarie 2021, 169 de ani.

Așadar, sâmbătă – 30 ianuarie 2021- de la orele 19:00 vă invităm să urmăriți în transmisiune directă pe pagina noastră de Facebook, Spectacolul „Moftul Român” după scrierile lui Ion Luca Caragiale („Moftul român”, „Lanțul slăbiciunilor”, „Statistica”, „Imposibil”, „Mitică”, „Obligativitatea opiniilor”, „Repaosul dominical”, „Moșii”),  un „One Man Show” interpretat de actorul Lari Giorgescu, într-o producție Unteatru.

Actorul Lari Giorgescu a absolvit U.N.A.T.C. și este actor angajat al Teatrului Național „I.L. Caragiale” București din 2012, odată cu nominalizarea la premiile UNITER la categoria „Cel mai bun actor” pentru rol principal în spectacolul „D’ale noastre” de Gigi Căciuleanu. Întâlnirea cu doamna Miriam Răducanu a fost foarte importantă pentru dezoltarea sa profesioanală, spectacolul pe care aceasta l-a lucrat cu Lari, „Poezia visului” din versuri de Emil Botta, la Unteatru, în 2013 fiind propus la UNITER pentru un premiu special. Lari Giorgescu a lucrat cu mai mulți regizori importanți, dintre care îi amintin pe Horațiu Mălăele, Yuri Kordonsky, Cătălina Buzoianu, Ion Caramitru, Victor Ioan Frunză, Alexander Hausvater, David Doiashvili.

Proiect independent lansat în urmă cu 10 ani, Unteatru s-a remarcat în peisajul cultural autohton prin producții de calitate, apreciate nu numai de publicul bucureștean, ci și de juriile marilor festivaluri de profil. O întreagă comunitate de artiști s-a format de-a lungul timpului în jurul acestui spațiu construit din dorința de a oferi un mediu al libertății totale de exprimare prin teatru. În 2019, Unteatru a fost distins cu Premiul de excelență UNITER – cea mai importantă recunoaștere oferită unei instituții artistice de către profesioniștii din lumea teatrului. În 2020 s-a lansat platforma VoD unteatru cinematic, o scenă virtuală care oferă spectatorilor ocazia de a urmări spectacole independente online, oricând, de oriunde.

Stagiunea de Teatru Independent este dedicată tuturor artiștilor independenți dornici să joace în Spectacole de teatru transmise în direct din Saloanele Casei Lipatti, cu toate măsurile sanitare ce se impun în această perioadă. Programul este coordonat de actorul, scenaristul și regizorul  Anghel Damian și conceput de pianista, actrița și regizoarea Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.