Ministrul Muncii, Raluca Turcan, pune „punctul pe i”: „Pensiile și alocațiile vor crește în 2021!”

0

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că se pregăteşte o nouă lege a pensiilor. Ministrul Muncii a precizat că „legea care a fost vânturata în faţa pensionarilor într-un mod cinic va fi prorogată”.

„Anul acesta pensiile vor fi calculate pe baza legii in vigoare. Legea care a fost vânturata în faţa pensionarilor într-un mod cinic va fi prorogata, astfel încât să pregatim o noua lege a pensiilor pe baza de contributivitate.

Voi da un ordin de ministru prin care sa fie revizuite toate dosarele de pensii, aproxmativ cinci milioane. Nu vor scadea pensii, unele vor ramane pe loc, altele vor creste.

E nevoie de 500-1000 de oameni pentru revizuirea dosarelor”, a spus ministrul Muncii la TVR1.

Ministrul Muncii a mai anunţat miercuri seară că alocaţiile copiilor cresc cu 20 la sută de la 1 februarie. A doua tranșă de majorare a alocațiilor ar trebui să aibă loc în vara anului 2021.

Raluca Turcan a anunţat că alocaţiile vor fi majorate de la 1 februarie. Referitor la cea de-a doua creştere, ministrul Muncii a spus că se va discuta despre asta atunci când bugetul va fi aprobat.

„Alocațiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocațiilor avem o lege în Parlament și vom vedea dacă se menține și a doua tranșă”, a spus ministrul Muncii la TVR.

A doua tranșă de majorare a alocațiilor ar trebui să aibă loc în vara anului 2021.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.