Dacian Cioloș trage un semnal de alarmă după incendiul de la Matei Balș: „Sistemul medical trebuie reformat fără milă!”

Share:

Președintele partidului PLUS, Dacian Cioloș, a postat un mesaj despre tragedia petrecută în această dimineață la Institutul Matei Balș din Capitală. Dacian Cioloș susține că exista posibilitatea ca aceasta să nu fie ultima oară când un dezastru de acest gen se întâmplă.

Președintele PLUS susține că indiferent de rezultatele anchetelor în curs, pierderea resimțită de familiile decedaților nu va fi reparată.

Dacian Cioloș a declarat că orice ezitare sau îndoială se va plăti în viitorul apropiat, întărindu-și declarația cu un proverb chinez care spune că ”Cel mai bun moment pentru a planta un copac a fost acum 20 de ani. Al doilea cel mai bun moment este acum”.

”Condoleanțe familiilor care au pierdut pe cineva drag la Spitalul Matei Balș. Scriu aceste cuvinte cu sufletul împovărat de această dramă și știu că e posibil să nu fie ultima oară când va trebui să trecem prin așa ceva. Sistemul a fost distrus sistematic în România și rezultatul nu poate fi altul până când nu vom înțelege că dacă nu există asumare politică vom continua să plătim în vieți omenești. Scenariile tragediilor prin care pot trece cetățenii nevinovați sunt nesfârșite. Atât de gravă este situația. Nici nu vreau să mă gândesc la posibilitatea unui cutemur sau a unor alte dezastre naturale. Până acolo, avem defecțiuni care nu ar fi trebuit să apară și iată că ele lasă în urmă familii distruse.

Sunt convins că urmează anchete și se vor găsi vinovații, dar știm împreună că acest fapt nu va repara în niciun fel pierderea familiilor îndoliate. E nevoie de mai mult. Trebuie asumată situația ca atare și reformat sistemul fără milă. Orice ezitare sau îndoială se va plăti în viitorul apropiat. Un proverb chinezesc spune că: „Cel mai bun moment pentru a planta un copac a fost acum 20 de ani. Al doilea cel mai bun moment este acum”. Prefer ca cei de peste 20 de ani să nu știe că am muncit noi acum ca ei să nu se afle în pericol, decât să-și plângă apropiații pentru că ne-am împiedicat noi acum în sensibilitățile politice ale unuia sau ale altuia” , este mesajul postat de președintele PLUS.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.