Incendiu cumplit la Institutul Matei Balș. Cinci persoane au murit!

0

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat că bilanțul deceselor de la Institutul Matei Balș a crescut la 5.

Cea de-a cincea victimă care a murit la Balș a fost găsită carbonizată în baie, acum, după câteva ore după ce au găsit celelalte corpuri iar pavilionul în care s-a întâmplat tragedia nu avea autorizație ISU de funcționare.

Potrivit ultimelor informații confirmate din mai multe surse, cinci persoane ar fi murit în urma incendiului de la Institutul Matei Balș, nu patru cum se anunțase inițial.

Patru pacienți ar fi fost arși de vii, iar cea de-a cincea ar fi decedat ulterior, anunță Antena 3.

Mai mulți brancardieri, asistente, infirmiere au fost duși la audieri. Potrivit declarațiilor făcute de aceștia, totul ar fi pornit de la un scurtcircuit. „Ne-am văzut moartea cu ochii. Era un domn care avea în priză o baterie externă, tabletă, telefon și care își scotea mereu masca de oxigen”.  Scurtcircuitul ar putea să fi fost cauzat de tuburile de oxigen care au intrat cu o sursă de încălzire.

Inițial s-a spus că incendiul ar fi pornit de la o aerotermă. Acum se merge pe varianta unui scurtcircuit.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul incendiului de la Institutul „Matei Balş” din Capitală. Patru pacienţi au murit în urma incidentului.

Medicul Adrian Streinu Cercel, fost manager al Institului Matei Balș din București, a declarat vineri dimineață că incendiul s-a produs la saloane în care erau internați pacienți COVID, și care erau conectați la oxigen.

„Din păcate, toți pacienții internați cu COVID au nevoie de oxigen. Ei erau conectați la oxigen. Starea lor de sănătate era medie spre severă. Nu este nimic bun pentru acești pacienți COVID. Din păcate, pacienții trebuie monitorizați în continuare, evaluați din punct de vedere al posibilelor afectări de căi respiratorii”, a declarat Adrian Streinu Cercel, la sosirea la Spitalul Matei Balș.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.