Noua Zeelandă și Vietnam au gestionat cel mai bine pandemia de coronavirus. România, abia pe locul 81!

0

Lista ţărilor care au gestionat cel mai bine pandemia de coronavirus. Potrivit unui studiu publicat în Australia, în topul ţărilor care au gestionat cel mai bine pandemia se află Noua Zeelandă, Vietnam şi Taiwan. România este abia pe locul 81.

Lista ţărilor care au gestionat cel mai bine pandemia de coronavirus. Potrivit unui clasament publicat în Australia, Noua Zeelandă, Vietnam şi Taiwan se află în fruntea unei liste de aproape o sută de ţări şi teritorii care au gestionat cel mai bine pandemia de COVID-19.

Potrivit aceluiaşi clasament, Spania se află pe locul 78, în timp ce România este pe locul 81. Columbia, Mexic şi Brazilia ocupă ultimele locuri, relatează EFE.

Clasamentul, care compară răspunsul guvernelor la această pandemie în cele 36 de săptămâni după confirmarea celui de-al 100-lea caz de COVID-19, plasează Australia pe locul 8, Marea Britanie pe 66, iar SUA pe 94 şi exclude China din această listă din cauza lipsei datelor, potrivit Institutului Lowy, care a realizat studiul.

Noua Zeelandă, care a detectat săptămâna aceasta primele trei contagieri cu noul coronavirus după 18 noiembrie, a reacţionat cu fermitate de la declanşarea pandemiei, fapt cea i-a permis să menţină cazurile sub control şi să înregistreze în total circa 2.300 de contagieri şi 25 de decese.

De asemenea, Vietnam a raportat în total 1.551 de cazuri şi 35 de morţi, în timp ce Taiwan a totalizat 890 de contagieri şi doar 7 decese.

Studiul notează că „nicio ţară nu a fost unanim câştigătoare în perioada examinată”, având în vedere că gravitatea pandemiei a variat de la declanşarea crizei, evidenţiind factori structurali precum dimensiunea populaţiei, nivelul de dezvoltare economică sau diferenţele dintre sistemele politice, ce par să fi influenţat gestionarea pandemiei.

Studiul a fost publicat după ce s-au înregistrat peste 100 de milioane de cazuri de COVID-19 în întreaga lume, SUA, India şi Brazilia, fiind ţările cu cele mai multe contagieri, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.