Premierul Citu, vizita la Institutul Matei Bals: „Vinovații vor fi pedepsiți pentru ceea ce s-a întâmplat!”

0

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că vineri a fost în vizită la Institutul Matei Balș pentru a se asigura că celor care cercetează cauza incendiului nu le lipsește nimic.

Florin Cîțu a mai spus că sunt multe lucruri de făcut pentru sistemul de sănătate și promite că va introduce urgent criterii de performanță. „Salariile mari din sectorul public trebuie justificate de un mod de lucru profesionist”, a mai spus el.

„Astăzi am fost să văd ce s-a întâmplat la Institutul Matei Balș. Am mers pentru a mă asigura că nu le lipsește nimic celor care cercetează cauza incendiului și că nu va exista pauză în această anchetă. Avem nevoie de adevăr cât mai repede.

Am discutat cu managerul institutului, Maria Nițescu, și cu doctorul Apostolescu, care a fost de gardă în noaptea incendiului.

Mai sunt foarte multe lucruri de făcut în spitalele noastre. Iar pentru mine este foarte clar că expresia “merge și așa” trebuie să dispară din mentalitatea care se reflectă în modul de lucru din instituțiile statului. Este nevoie de criterii de performanță urgent și le voi introduce.

Salariile mari din sectorul public, comparativ cu sectorul privat, trebuie justificate de un mod de lucru profesionist. Indiferent de domeniul de activitate”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Premieru Citul le promite românilor că vinovații vor fi pedepsiți pentru ceea ce s-a întâmplat la Insitutul Matei Balș.

„Și vă promit: vinovații vor suporta consecințele, indiferent de funcția pe care o au. Nimeni nu este mai presus de lege, iar în mandatul meu se va și materializa acest principiu”, a mai spus Cîțu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.