Ciolacu pune tunurile pe premierul Cîțu: „Totalul cheltuielilor de personal din sănătate este de SUB 9%!”

Share:

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, îl acuză pe premierul Cîţu că ar încerca să acopere măsurile de austeritate folosindu-se de tragedia de la Institutul Marei Balş, unde 7 oameni şi-au pierdut viaţa într-un incendiu declanşat vineri în unul dintre pavilioane.

Marcel Ciolacu îl acuză pe premierul Florin Cîțu că se folosește „de morții de la “Matei Balș” pentru a-și argumenta austeritatea”, susținând că totalul cheltuielilor de personal din sănătate, salarii și sporuri, este de sub 9%, și nu de 95% cât ar fi declarat prim-ministrul.

„Cîțule, le-ai arătat românilor cât de neom poți să fii, mințind o țară întreagă aflată în stare de șoc în ziua tragediei de la Balș, că în spitale se cheltuie 95% din bani pe salarii și sporuri! (…) Adevărul este simplu și se află în actele bugetare pe 2020, girate chiar de tine, Florin Cîțu, ca ministru al finanțelor: Totalul cheltuielilor de personal din sănătate (salarii plus sporuri) este de SUB 9%! De 10 ori mai puțin decât pretinzi, mitomanule!”, a declarat Ciolacu într-o postare pe Facebook.

Marcel Ciolacu îl acuză, de asemenea, pe Florin Cîțu că a tăiat investițiile în spitale „până la un infim 2,5%”. Ciolacu susține că salariile medicilor, „triplate de PSD pentru a stopa exodul acestora”, s-ar afla încă pe ultimul loc în Europa la venituri brute lunare în domeniu.

„Să te folosești de morții de la “Matei Balș” pentru a-ți argumenta austeritatea ne arată, Cîțule, că ești expresia cinismului pe care această putere le-o arată românilor, zi de zi! Cu tine, liberalismul ajunge să îngroape umanismul!”, mai scrie șeful PSD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.