Firea îl pune la punct pe ministrul Voiculescu: „Mor bolnavi în spitale din cauza incompetenței criminale care vă caracterizează pe dvs și pe guvernanții de dreapta!

Share:

Gabriela Firea i-a dat replica lui Vlad Voiculescu, care a acuzat-o că este principala responsabilă de lipsa căldurii din spitalele bucureștene.

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, i-a transmis ministrului Sănătății să nu mai dea vina pe „pe mercur retrograd, birocrație, Firea, Psd, Oprescu, Basescu, Videanu, gaura din stratul de ozon sau ce vă vine în minte” și să se informeze că anul acesta România se confruntă cu cea mai gravă criză de termoficare din ultimii 30 de ani.

„Domnule ministru al sănătatii cu repetiție, în mandatul căruia mor bolnavi în spitale nu de afecțiunea pentru care s-au internat, ci din cauza incompetenței criminale care vă caracterizează pe Dvs și pe guvernanții de dreapta. Nu mai dați vina pe mercur retrograd, birocrație, Firea, Psd, Oprescu, Basescu, Videanu, gaura din stratul de ozon sau ce vă vine în minte, pentru că vă faceți de râs, mai mult decât vă faceți oricum, prin prestația lamentabila pe care o aveți ca ministru, prin interesele oculte pe care le aveți în Sănătate, prin studiile dubioase etc. Dovediți cu fiecare declaratie că sunteți prost informat (…) Ar fi trebuit să cunoașteți faptul că anul acesta avem cea mai gravă criză de termoficare din ultimii 30 de ani. Motivul este ca Bucurestiul e alimentat în mod curent cu DOAR 2 CET-uri, in loc de 6 cate au fost construite initial si cate ar fi necesare.

În dimineata groazei când a izbucnit incendiul de la Matei Balș nu era nicio avarie în zona, deci nu mai dați vina pe Firea si compania infiintata de mine si echipa mea – Termoenergetica, pentru a putea atrage fonduri europene necesare reabilitarii retelei de termoficare – ceea ce am și făcut (300 mil euro). Si prin care am reabilitat 270 km de conductă, ceea ce nu va face in 4 ani colegul dvs de la primărie. Oamenii din Sectorul 2, unde se afla și spitalul, dar si cei din celelalte sectoare, tremură de frig în case pentru că dumneavoastră, cei din guvernarea PNL – USR Plus, nu investiți în CET-uri, nu le reparati, nu le modernizati. CET-urile, domnule ministru incompetent și cinic, aparțin de ELCEN – adica de Guvern, prin Ministerul Energiei.

Conduc Firea și PSD ministerul energiei? Ce au facut colegii dvs 1 an si 3 luni? Va spun eu : NIMIC! În timpul mandatului meu tot se mai străduiau, pentru că le trimiteam nenumarate adrese, organizam comandamente, grupuri de lucru, ne duceam peste ei, solicitam respect față de bucureșteni la Guvern, Prsedintie, CSAT. Se mișca ceva, până la urmă, prin implicarea mea directă, ca primar!

Dar acum, noul primar, colegul Dvs, nu vrea să-i deranjeze pe guvernanti pentru „mofturile” cetățenilor. Dl Dan a spus fără echivoc că e foarte bine cu 19 grade în case, deci peste tot: în spitale, gradinițe, cămine de bătrani etc. Cine să se mai zbata acum pentru oameni? (…) Au ars 7 spitale sub Dvs si colegul Tătaru. 4 chiar in mandatul Dvs! Deci nu mai este o intamplare! Ati recunoscut public ca abia acum ati citit raportul privind tragedia de la Piatra Neamt! Cat de superficial si incompetent puteti fi??

Dupa tragedia de la Piatra Neamt ati cerut verificarea imediata de catre guvern a tuturor sectiilor ATI, a statiilor de oxigen, pentru a preveni posibile cauze care ar putea duce la accidente, astfel incat sa nu mai avem pierderi de vieti omenesti?

Raspundeti oamenilor, nu mie : ce ati facut de la preluarea mandatului? Dar in mandatul anterior? A, da, ati blocat transplantul de plamani de la Spitalul Sfanta Maria! Aveati timp sa verificati cele mai mari si aglomerate spitale Covid din tara, printre care si Matei Bals!

Ce a facut colegul de coalitie Tataru? Dar secretarii vostri de stat PNL si Usr Plus? Bataie pe ciolan si pe functii, de asta nu va mai ramane timp si pentru cetateni!

In general, cu ce va ocupati, in afara de comunicate scrise pe FB de consultanti scumpi, actiuni pentru poze, schimbarea garderobei si a pozei de profil?

Informați-vă, înainte sa faceti acuzatii penibile si sa deveniti ridicol chiar in ochii celor care v-au creditat pana acum. Dar care isi dau seama ca, si Dvs, ca si imparatul din poveste, sunteti gol. Gol de substanta, continut, umanitate si putinta de a face ceva durabil pentru oameni”, i-a transmis Firea ministrului Sănătății.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.