Lovitură de stat, dată de Armată, în Myanmar!

0

Liga Naţională pentru Democraţie din Myanmar (NLD) a anunţat luni că lidera sa Aung San Suu Kyi, arestată de armată (foto: www.cancan.ro), cere populaţiei să nu accepte lovitura de stat organizată de armată şi să protesteze, transmit Reuters şi dpa.

„Acţiunile armatei sunt acţiuni care pun ţara din nou sub dictatură. Le cer oamenilor să nu accepte acest lucru, să răspundă şi să protesteze din toată inima la lovitura de stat comisă de armată”, indică NLD într-o declaraţie în numele lui Aung San Suu Kyi.

Armata din Myanmar a declarat luni stare de urgență pe o perioadă de un an și l-a instalat în funcția de președinte pe fostul general Myint Swe, a anunțat luni postul de televiziune al armatei birmane, Myawaddy.

Până în prezent, Myint Swe a deţinut funcţia de vicepreşedinte.

Anunţul survine la câteva ore după ce lidera de facto din Myanmar, Aung San Suu Kyi, preşedintele Win Myint, mai mulţi demnitari guvernamentali birmani şi lideri ai unor partide mai mici au fost arestaţi de armată în timpul unor acţiuni efectuate luni dimineaţa devreme în întreaga ţară.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.