Nicușor Dan, sub tirul criticilor USR-PLUS!

0

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că din cauza lui Nicușor Dan a plecat de la Primăria București, iar Emanuel Ungureanu anunţă că îi va cere demisia lui Nicușor Dan dacă nu rezolvă într-un an o problemă minimală din spitale.

Nicuşor Dan şi-a arătat apropierea de PNL, iar foştii colegi din USR-PLUS nu îl iartă. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că relaţia sa cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, este „cât se poate de civilizată”, însă „nu a funcţionat perfect” atunci când ar fi fost necesar acest lucru. El a spus că din cauza lui Nicușor Dan a plecat de la Primăria București ca să fie ministru, informează Romaniatv.net.
„Dacă Nicuşor Dan are vreo vină în legătură cu ceea ce s-a întâmplat la Institutul ‘Matei Balş’? Este pur şi simplu nerezonabil să te aştepţi de la cineva ca în trei luni să repare sistemul de termoficare din Bucureşti. (…) Relaţia mea cu Nicuşor Dan este una cât se poate de civilizată, aşa cum a fost dintotdeauna. Nu a funcţionat perfect atunci când ar fi trebuit să funcţioneze. Acesta este şi motivul pentru care sunt astăzi aici şi nu la Primăria Capitalei, printre altele, dar este un om corect, care a câştigat din fericire Primăria Capitalei şi mi-am adus contribuţia atât cât am putut eu. Este un om căruia îi urez mult succes. Şi, de altfel, nu numai că îi urez mult succes, pun umărul ca şi copreşedinte USR-PLUS Bucureşti tocmai ca Nicuşor Dan şi toată echipa de la Primăria Capitalei să aibă succes”, a afirmat ministrul, în cadrul unui interviu difuzat duminică de Prima TV.

El a adăugat că discută cu primarul general al Capitalei atunci când există o problemă. „Când avem ceva de vorbit, evident că vorbim”, a precizat Vlad Voiculescu.

Întrebat dacă este o persoană conflictuală, în contextul în care în ultima perioadă a avut replici contradictorii cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cu prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu şi cu medicul Valeriu Gheorghiţă, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Cred că deloc”.

„Nu este absolut nicio ceartă, ba din contră: domnul Emil Boc a înţeles greşit un document care i-a fost transmis către consultare. Centrele de vaccinare… Scria foarte clar acolo că va fi pus în discuţia Guvernului. că vor fi decontate cheltuielile de la Ministerul Sănătăţii, şi asta a fost şi discuţia, era pur şi simplu un document pus în consultare. Cred că are alte supărări domnul Emil Boc”, a afirmat Voiculescu.

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, a declarat duminică, la Antena 3, după tragedia de la Matei Balș, că îi va cere personal demisia primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, dacă acesta nu va implementa în decurs de un an de zile o măsură „minimală” în spitale.

Ungureanu a spus că nu este corect să i se ceară demisia lui Vlad Voicullescu, ministrul Sănătății, în urma incendiului, pentru că este în funcție de câteva săptămâni și nu poate fi tras la răspundere pentru un fenomen care s-a perpetuat de 30 de ani în toate spitalele din țară.

În acest context, deputatul USR a spus că va fi primul care-i va trage la răspundere pe actualii decidenți și l-a indicat pe primarul Capitalei, Nicușor Dan, căruia i-a dat un „termen rezonabil” să ia măsuri la spitalele din București.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.