Gabriela Firea, revoltată: „Premierul şi ministrului de Finanţe să vină grabnic în Parlament cu bugetul de stat întârziat!”

Share:

PSD a solicitat conducerii Camerei Deputaţilor invitarea premierului Florin Cîţu în plen, la dezbaterea „Ora prim-ministrului”, pentru a da explicaţii în legătură cu bugetul de stat în condiţiile în care premierul Florin Cîţu a afirmat luni că bugetul pentru 2021 nu va fi adoptat în şedinţa de Guvern de marţi şi că cel mai probabil va fi aprobat în această săptămână sau săptămâna viitoare.

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea le-a cerut premierului Florin Cîţu şi ministrului de Finanţe Alexandru Nazare să vină repede în Parlament cu bugetul de stat, pentru că românii trebuie să afle ce intenţii are guvernarea de dreapta şi ce investiţii sunt prioritare sau câţi bani merg către sănătate, educaţie, infrastructură.

„Solicităm premierului şi ministrului de Finanţe să vină grabnic în Parlament cu bugetul de stat întârziat. Dl. Cîţu a mai fugit de Parlament şi când a fost invitat să dea explicaţii în faţa Comisiei de buget, la invitaţia senatorului Daniel Zamfir, ca preşedinte al comisiei. Românii trebuie să ştie ce intenţii are guvernarea de dreapta cu viaţa lor. Ce investiţii sunt prioritare, câţi bani merg către sănătate, educaţie, infrastructură. Care sunt alocările bugetare pentru alocaţiile copiilor, creşterea salariilor şi a pensiilor. În toată Europa, chiar şi în perioada de pandemie şi contracţie economică, guvernele au găsit soluţii să nu transfere către populaţie povara acestei perioade. Numai la noi se anunţă austeritate pe toată linia”, a afirmat Gabriela Firea, potrivit unei postări de marţi pe pagina de Facebook a PSD.

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a adăugat că echipa social-democrată a promovat măsuri pentru toate categoriile socio-profesionale, de câte ori a fost la guvernare.

„Dacă cei cocoţaţi la putere prin minciună şi fraudă nu pot, nu ştiu, nu vor, să facă un pas în spate şi să lase specialiştii social-democraţi să guverneze. De câte ori a fost la guvernare, echipa social-democrată a ştiut să promoveze măsurile prin care toate categoriile socio-profesionale să prospere”, a completat Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea.

Ulterior, PSD a depus o cerere în acest sens la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

„Am depus la Biroul permanent, în conformitate cu art. 207 din Regulamentul Camerei, o solicitare, în cadrul ‘Orei prim-ministrului’, undeva în perioada 15 – 19 februarie să-l invităm pe prim-ministru. Tema dezbaterilor va fi ‘Bugetul tăierilor – moartea economică a României’”, a anunţat, marţi, în plenul Camerei, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.