Ludovic Orban declară război pensiilor speciale ale parlamentarilor. Eliminarea acestora, o prioritate pentru PNL!

Share:

Liberalii susțin eliminarea, pentru început, a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Acest lucru poate fi făcut relativ simplu, prin modificarea Statutului senatorilor și deputaților. Ulterior, spune președintele PNL, Ludovic Orban, odată cu o nouă lege a pensiilor, vor fi eliminate și restul pensiilor speciale.

„Am discutat doar despre statutul deputaților și senatorilor pentru a desființa aceste pensii speciale ale parlamentarilor. Odată cu îmbunătățirea legislație în domeniul pensiilor vom viza și reglementările privitoare la pensiile speciale”, a declarat Ludovic Orban, după ședința conducerii PNL.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost întrebat și dacă există un acord în coaliție și pentru eliminarea pensiilor speciale ale primarilor. Indemnizația pentru limita de vârstă a aleșilor locali a fost amânată de Guvern.

Anul trecut, pe 15 decembrie, judecătorii CCR au decis că impozitarea pensiilor speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților, este neconstituțională.

Parlamentul a decis în iunie impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%.

Conform proiectului de lege, pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților, ar fi urmat să fie impozitate cu 85% dacă pensia este mai mare de 7.000 de lei și cu 10% pentru pensiile cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.