Cioloș îl ironizează pe prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu

0

Dacian Cioloş a avut o primă reacţie după ce Traian Berbeceanu i-a urat succes noului prefect după ce în spaţiul public au apărut zvonuri că acesta va fi schimbat din funcţie.

Dacian Cioloş, ironic după ce Berbeceanu i-a urat succes viitorului prefect. Liderul PLUS susţine că ştia că Traian Berbeceanu e un om care nu fuge la greu şi că nu înțeleg unde se grăbește să plece.

„Am văzut că domnul Traian Berbeceanu și-a luat la revedere de la funcția de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numește prefecți fiecare partid din Coaliția de guvernare. Eu știu că e un om care nu fuge la greu, așa că nu înțeleg unde se grăbește să plece

Lăsând gluma la o parte, situația în care ne aflăm presupune ca în funcții publice cu o responsabilitate mare să fie oameni competenți, care au demonstrat că știu ce au de făcut și e nevoie de multe ori și de continuitate. Chiar dacă numirea în funcția de prefect la București revine PLUS, asta nu înseamnă că avem în vedere doar criterii de partid, ci în primul rând urmărim competența și asumarea unor obiective, respectul pentru muncă și empatia.”, a spus Dacian Cioloş.

Traian Berbeceanu a reacţionat după zvonurile privind demiterea sa de la Prefectura Capitalei. Conform unor surse politice, în urma negocierilor liderilor Coaliţiei de guvernare, Prefectura Capitalei ar reveni PLUS.

„Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea dealtfel, sunt decizii politice, firești. Am acceptat acestă funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată. Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile”, a scris Traian Berbeceanu pe Facebook.

Liderii Coaliţiei de guvernare şi-au împărţit aseară funcțiile de prefect şi subprefect. Potrivit anunţului făcut în urmă cu o săptămână de liderul liberal Ludovic Orban, PNL va avea 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, USR-PLUS va avea 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR va avea 5 prefecţi şi 10 subprefecţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.