Europarlamentarul Maria Grapini, revoltată după tragedia de la Matei Balș: „Președintele Iohannis tolerează situația. Această dublă măsură ne va duce la pierzanie!”

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, și-a exprimat dezamăgirea, la Radio Timișoara, față de faptul că Parlamentul nu s-a întrunit, într-o sesiune de urgență, după tragedia de la Institutul Matei Balș, pentru a depune o moțiune de cenzură la adresa actualului Guvern.

„Văd că demisii de onoare nu există, văd că domnul președinte Iohannis tolerează situația, mai ales că în alte cazuri (n.r.- incendiul de la Colectiv) a fost în stradă, alături de protestatari și a determinat să plece un Guvern”, a precizat, revoltată, Maria Grapini, care a adăugat că “este absolut de neînchipuit cum, după șapte incendii care au avut loc în spitale – ultimul a avut loc la Spitalul din Gătaia, nu s-au luat măsuri de prevenție”.

“Această dublă măsură ne va duce la pierzanie. Eu mă lupt, în PE, pentru a elimina dubla măsură și tratamentul dublu la nivel european dar, iată că, la noi în țară, se practică acest tratament dublu. Până când? Câți oameni trebuie să mai moară? Și să nu uităm că, pe lângă vinovăția legată de aceste tragedii care s-au întâmplat și la Piatra Neamț, și la Suceava și la Balș, mai există o tragedie care, poate, acum nu doare dar care va durea în viitor, și anume, lipsa totală de gestionare eficientă a economiei”, a punctat europarlamentarul Grapini.

În opinia europarlamentarului umanist, toți cei responsabili de această situație, până la ministrul Sănătății, trebuie să plece din funcții.

„Cer președintelui Iohannis, cer Parlamentului să demită acest Guvern și să fie puși în funcții oameni responsabili, profesioniști, care pot gestiona această situație, așa cum tot spunem, să numim “omul potrivit la locul potrivit”! Trebuie să existe regulamente de verificare și responsabilități clare pentru tot ceea ce se întâmplă într-un spital!”, a completat Maria Grapini, care a mai spus “că este cumplit să știi că un membru al familiei tale s-a dus la spital pentru a fi vindecat și să-l iei acasă ars, carbonizat!”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.