Consecințele pandemiei de COVID-19: Economia UE a intrat în recesiune!

0

Financial Times a anunţat că economia Uniunii Europene s-a contractat cu 0,5% în T4 2020 şi cu 6,4% pe întregul an trecut.

Economia Uniunii Europene intră în recensiune. În ceea ce priveşte domeniul econmic al zonei euro, a avut loc o recesiune în formă de W în ultimul trimestru al anului trecut, contractându-se cu 0,7% faţă de T3, dar depăşind aşteptările economiştilor.

PIB-ul pe tot anul 2020 a scăzut cu 6,8% după recesiunea istorică suferită de bloc în primul semestru al anului.

„Anul acesta, în 2021, estimarea este ca PIB-ul României va fi de 1116,8 miliarde de lei. Din discuțiile purtate până în prezent de reprezentanții între reprezentanții Guvernului României și cei ai Comisiei Europene, pentru că aceasta ne-a atras atenția încă de anul trecut că avem o problemă cu deficitul bugetar și cu finanțarea lui.

Mai mult, ne-a atras atenție și că avem o problemă cu politicile fiscale în țară. În ciuda faptului că ne-a crescut PIB, prin modul în care a fost fiscalizată economia, prin cadrul legislativ și mecanismele administrative, am pierdut foarte multe resurse financiare”, a explicat Dumitru Costin, liderul Blocului Național Sindical.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.