Europarlamentarul Maria Grapini critică lipsa de organizare în ceea ce privește vaccinarea cetățenilor români

0

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a avertizat, în cadrul emisiunii “Ediție Specială” de la Antena 3, asupra lipsei de organizare a Guvernului în ceea ce privește vaccinarea cetățenilor români.

“Eu vin din mediul de afaceri și vă spun că niciodată nu am fost supărată pe vreun Guvern, pe ceva ce nu se poate face. Dar, când un Guvern refuză să facă un lucru care se poate face, iau foc”, a precizat europarlamentarul Grapini, care a catalogat drept “inadmisibil” modul în care cetățenii români care trebuie să fie vaccinați sunt “puși pe drumuri”.

Potrivit Mariei Grapini, Guvernul sau Comitetul Național de coordonare privind vaccinarea trebuie să spună clar, explicit, motivele care stau la baza primirii unui număr mai mic de doze decât cel contractat și să le împartă pe cele disponibile într-un mod transparent, în funcție de gravitatea dintr-un județ sau altul, și atunci oamenii nu ar mai fi puși, inutil, pe drumuri.

“Repet, nu este vorba de faptul că nu avem suficiente vaccinuri ci de faptul că suntem incapabili de o organizare eficientă și o comunicare transparentă. Spre exemplu, ambasadorul Israelului la București ne vorbea de digitalizare. Despre ce digitalizare vorbim? Noi suntem cu mulți ani în urmă, pierdem hărtiile, listele cu pacienți… Trebuie să înțelegem că această situație nu mai poate continua”, a punctat, revoltată, europarlamentarul Grapini.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.