Gabriela Firea pune tunurile pe Clotilde Armand după oprirea finanțării spitalelor din sectorul 1

Share:

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a avut vineri o şedinţă cu colegii din PSD pentru a discuta tema opririi finanţării a patru spitale din sectorul 1 al capitalei de către primarul Clotilde Armand.

Gabriela Firea a anunţat că o şedinţă a consiliului local a fost convocată pentru luni, în care consilierii PSD vor depune un proiect de abrogare a deciziei de suspendare a finanţării celor 4 spitale din administrarea Primăriei Sectorului 1. Este vorba despre Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul de Arşi şi Spitalul de Oftalmologie.

„Consideram ca in plina pandemie Romania nu-si permite sa taie finantarea niciunui spital. Niciun primar nu a indraznit sa taie finantarea acelor spitale. Nu dorim sa ramanem doar la stadiul de protest, de indignare, in fata acestei situatii grave, ilegale si abuzive. Astazi colegii mei de la Sectorul 1 au depus doua documente: unul pentru convocarea de indata, luni, a unei sedinte a consiliului. Al doilea este un proiect de hotarare care sa abroge taierea finantarii.

Am vazut ca sunt consilieri locali ai partidelor de dreapta care spun ca regreta votarea proiectului doamnei primar. Daca vor sa demonstrze, au sansa sa-si demonstreze luni responsabilitatea si sa voteze proiectul de abrogare a proiectului care taie finantarea. M-as fi asteptat ca domnul prefect Berbeceanu sa se autosesizeze. Oare nu-i pasa, nu-i pasa de copii, de pacienti? Sau nu mai stie din partea carui partid ocupa locul de prefect?

Mergem cu actiune in contencios administrativ la Tribunalul Bucuresti, pentru ca oamenii trebuie sa se simta aparati. La acest moment asistam la un ping pong cu aceste spitale intre Primaria Sectorului 1 si Primaria Generala. Domnul Nicusor Dan a scris ca daca cineva nu are timp sau chef sa administreze ceva, ca asa sunt tratate aceste spitale, ca ceva, poate sa le transfere la Primaria Generala, dar doar daca are si fondurile necesare. Pai asta este problema de fond, nu cred ca doamna Armand nu voia sa administreze, ci trebuie sa gaseasca banii necesari.”, a declarat Gabriela Firea, după şedinţa de la sediul PSD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.