Liberalul Robert Sighiartău pune “punctul pe i”: „Redeschiderea școlilor este pasul prudent și ferm pe care îl facem împreună spre normalitate!”

Share:

Redeschiderea școlilor pe 8 februarie reprezintă, înainte, de toate o dovadă de responsabilitate a Guvernului Cîțu. În ciuda unei pandemii necruțătoare care continuă să facă victime, iar temerile generate de sănătatea copiilor nostri inerente, autoritățile au în fața lor un test pe care sunt obligate să îl câștige.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău,  a precizat că „redeschiderea școlilor este pasul prudent și ferm pe care îl facem împreună spre normalitate”.

“E un răspuns predictibil pe care părinții îl așteptau odată cu scăderea ratei de infectare și, totodată, un test pe care îl dau autoritățile pentru siguranța elevilor și profesorilor.

Am patru copii și împărtășesc grijile acelora care se tem. Revenirea la sistemul descentralizat de combatere a pandemiei, în cadrul scenariilor verde, galben, roșu, va permite însă adaptarea rapidă la evoluția situației sanitare. A fost o decizie grea, luată cu responsabilitate, după multă cumpănire, în care au fost puse în balanță și efectele negative ale acestei izolări prelungite asupra copiilor noștri, care nu mai socializează și se rup de realitate, și grava problemă a restrângerii accesului la educație a copiilor fără posibilități materiale, adesea din sate cu o rată de infectare foarte scăzută.

Decizia fixează ferm obiectivul nostru: revenirea, în siguranță și cât mai curând posibil, la învățământul clasic – care presupune interacțiune, relație directă profesor-învățăcel, colegialitate, echipă – adică la normalitate”, a punctat, pe pagina sa de Facebook, deputatul Robert Sighiartău.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.