Ne-a părăsit legendarul actor, Cristopher Plummer

Doliu în cinematografie! Christopher Plummer, actor canadian cunoscut pentru rolul său din „Sunetul Muzicii”, a murit la vârsta de 91 de ani.

Christopher Plummer a câștigat un premiu Oscar la categoria Cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul din filmul „Beginners”. Astfel a devenit cel mai în vârstă actor care a câștigat mult râvnitul Premiu Oscar. Pentru același personaj a mai primit, tot în 2012 și tot la aceeași categorie, prestigioasele Premii Globul de Aur și BAFTA.

Plummer a fost cel mai cunoscut pentru rolul Căpitanului Von Trapp din musicalul premiat cu Oscar „The Sound of Music” (1965).

Din 2010 și a fost nominalizat și pentru alte roluri, din filme precum „The Last Station” din 2010 și „All the Money in the World” din 2018, în care l-a înlocuit pe Kevin Spacey.

Christopher Plummer s-a născut pe 13 decembrie 1929, în Toronto, Canada.

„Chris a fost un bărbat extraordinar care şi-a iubit şi respectat profesia cu eleganţă, cu umor”, a spus Lou Pitt, prieten şi manager de 46 de ani al actorului. „A fost o comoară naţională care şi-a cultivat rădăcinile canadiene. Prin arta şi umanitatea sa, el ne-a emoţionat inimile iar viaţa sa legendară va fi un exemplu pentru generaţiile care vin. Va fi pentru totdeauna cu noi”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.