Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, reacționează în scandalul tăierii fondurilor pentru spitalele din sector

Share:

Patru mari spitale din București au rămas fără finanțare din partea Primăriei Sectorul 1 după decizia primarului Clotilde Armand. Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Clotilde Armand se apără în scandalul tăierii fondurilor pentru spitalele din Sectorul 1. În Consiliul Local al Primăriei Sectorului 1 PNL și USR-PLUS au majoritate, iar PSD a votat împotriva deciziei lui Armand. Primarul din Sectorul 1 susține că nu s-a tăiat nicio finanțare, iar cele patru spitale au trecut din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București, totul pentru că există o decizie a Curții de Conturi care precizează acest lucru.

Ulterior, Clotilde Armand a venit cu o decizie a Curții de Conturi din anul 2016, prin care arată că Consiliul Local al Sectorului 1 a pus în legalitate o hotărâre de Guvern veche de 16 ani de zile.

”Iată decizia Curții de Conturi a României din 2016: – „Menținerea nejustificată în administrarea Administrația unităților de învățământ preuniversitar și a unităților sanitare publice sector 1 a patru spitale clinice de urgență aflate în subordinea Ministerului Sănătății ca urmare a nepunerii în aplicare a legii.” Cu alte cuvinte, Consiliul local al Sectorului 1 a pus în legalitate o hotărâre de Guvern după 16 ani de zile. Ce au făcut predecesorii mei până acum? Întrebați-i pe ei” , este mesajul postat de Primarul Sectorului 1.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.