Raed Arafat, anunțul așteptat de milioane de români. Când vom reveni la viața normală de dinaintea pandemiei…

Share:

Raed Arafat susţine că în vara târzie din acest an vom începe să vedem un debut de normalizare a vieții, cu condiţia unui proces de vaccinare corect.

Raed Arafat consideră că viețile noastre vor cunoaște un început de normalizare în vara târzie a acestui an, către toamnă.

Singurul criteriu ca acest lucru să se întâmple este să nu apară o tulpină a coronavirusului care nu răspunde la vaccin
În ce privește scăderea noilor infectări de Covid în România, Arafat a afirmat că, în opinia sa, este rezultatul „măsurilor serioase” luate din timp.

Întrebat, joi seara, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, ce îi spune intuiția în privința revenirii în România la o viață „cât de cât normală”, Raed Arafat a răspuns: „Dacă mergem bine cu vaccinarea, cred că în vara acestui an către toamnă o să începem să vedem o începere a normalizării vieții noastre. În speranța că nu apare o tulpină care nu răspunde la vaccin”.

În ce privește scăderea noilor infectări de Covid în România, Raed Arafat a afirmat că, în opinia sa, este rezultatul „măsurilor serioase” luate din timp, respectiv purtarea măștilor de protecție, limitarea contactelor la locurile de muncă, etc: „Astea toate luate din timp și păstrate au dus la acest lucru. Dar această stabilitate rămâne fragilă și dacă nu respectăm regulile, poate crește (rata de infectare – n.r.). E bine să păstrăm măsurile concomitent cu vaccinarea”.

Despre vaccinare, Raed Arafat spune că, deși există critici, România este printre țările cu rezultate foarte bune: are peste jumătate de milion de oameni vaccinați, reprezentând 2% din populație.

Aproximativ 4.000 de variante ale noului coronavirus au fost descoprite în întreaga lume, o situaţie care face necesară o îmbunătăţire a vaccinurilor, care ar putea presupune o combinare a vaccinurilor produse de Pfizer/BioNtech şi AstraZeneca, anunţă joi autorităţile britanice, relatează Reuters.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.