Traian Băsescu avertizează: „Decizia redeschiderii școlilor, greșită!”

Share:

Europarlamentarul PMP, Traian Băsescu, este de părere că decizia autorităților de redeschidere a unităților de învățământ este total eronată, în condițiile în care tulpina britanică de COVID-19 ar fi suferit mutații, iar vaccinul nu ar mai oferi imunitate.

Traian Băsescu a precizat că va respecta hotărârea, iar doi dintre nepoții lui se vor prezenta din 8 februarie la grădiniță. Fostul șef al statului a explicat și motivele care îl fac să considere redeschiderea școlilor o greșeală.

“Copii nu vor înțelege de ce-i țin acasă, când colegii lor merg la grădiniță, așa că, deși sunt unul dintre cei care spun că ne-am grăbit cu redeschiderea școlilor, n-o să-i opresc, iar doi nepoței din patru vor merge la gradiniță”, a declarat Traian Băsescu, potrivit Realitatea.net.

“Este greșită, nu am dubii, iar informațiile pe care le avem la Bruxelles ar trebuie să existe și la București. În primul rând, mă refer la tulpina britancă, despre care specialiștii spun că a suferit mutații care au făcut-o la fel de virulentă ca și cele din Africa de Sud și Brazilia, iar vaccinul nu oferă imunitate sau o acoperă cel mult 20 la sută, astea sunt datele din discuția cu comisarul european pe sănătate”, a mai precizat fostul președinte al României.

Traian Băsescu a venit și cu o veste bună, având informații că repartiția de vaccinuri anti-COVID către România va decurge normal, iar campania de imunizare a populației are șanse mari să se desfășoare potrivit planurilor specialiștilor.

“Vestea bună este că UE va primi în februarie 33 de milioane de doze, iar în martie 55 de milioane. Asta înseamnă că România va primi 1,45 milioane de doze în februarie și  2,75 milioane în martie, adica circa 1.900.000 de oameni ar putea fi vaccinați până la finalul lunii martie. În trimestru trei se vor livra in UE 300 de milioane de doze, ceea ce inseamnă 13,5 milioane de doze pentru România, adică 6,65 milioane de cetățeni vaccinați, adica la sfîrșitul lunii iunie am putea avea circa 9 milioane de români vaccinați”, a mai declarat fostul șef al statului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.