Soc in UE. Premierul ungar, Viktor Orban, se va vaccina cu serul din China!

Ungaria intenţionează să înceapă să le administreze cetăţenilor săi vaccinul anti-coronavirus Sinopharm, produs în China, în cursul lunii februarie, a anunţat vineri guvernul de la Budapesta.

În ianuarie, Budapesta a devenit prima ţară din Uniunea Europeană care a semnat contracte de livrare pentru vaccinul chinezesc Sinopharm (cinci milioane de doze), dar şi pentru vaccinul Sputnik (două milioane de doze), dezvoltat în Rusia. Livrările din China sunt suficiente pentru 2,5 milioane de persoane, a declarat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, în faţa jurnaliştilor la Budapesta, citat de politico.eu.

„Este suficient pentru 250.000 de persoane în februarie, martie şi aprilie, apoi pentru restul după luna aprilie„, a declarat el. Viktor Orban a declarat anterior că va alege pentru el însuşi vaccinul chinezesc Sinopharm şi a spus vineri că acesta este „pe drum”. Dar a adăugat că autorităţile ungare vor trebui să facă teste suplimentare. Într-un interviu la radio, el a afirmat că experienţa cu vaccinurile rusesc şi chinezesc a Serbiei, ţară din afara UE şi vecină cu Ungaria, este „liniştitoare”.

Primul lot de vaccinuri ruseşti ar putea fi administrat ungurilor „probabil săptămâna viitoare”, până atunci fiind aşteptată aprobarea finală de la autoritatea locală de sănătate publică, a detaliat Orban.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.