Europarlamentarul PMP, Traian Băsescu, acuză: „AUR a apărut că o reacție la USR. USR este un partid neo-marxist, AUR este de extremă dreapta!”

Share:
Europarlamentarul PMP, Traian Băsescu, a vorbit la Realitatea PLUS despre motivul apariției partidului AUR pe scena politică din țara noastră.
„AUR este o reacție la apariția unui partid omolog dar în cealaltă parte a spectrului politic: USR neo marxist, AUR un partid de extremă dreapta. AUR a luat, să mă scuze cei care se vor simți jigniți, obiective de genul legionarilor din perioada interbelică. USR sunt un partid neo-marxist care nu va avea foarte multe de spus în politică românească dintr-un motiv simplu: nu vor face mai nimic în afară de zgomot.
AUR a apărut că o reacție la USR. Sunt cei doi poli ai spectrului politic românesc. În ceea ce privește izolarea AUR, în timpul partidului România MARE s-a mai întâmplat așa ceva – partidul a fost izolat până a dispărut. Poate nu e cea mai rea idee. Nu partidele o promovează pe Sosoaca, nu partidele promovează AUR. AUR are două elemente: tricolorul în mâna și poporul în gură, fraze foarte simple. Televiziunile îi promovează. Dacă apelul intelectualilor era un apel de fond.
Uitați-vă la România TV care dacă nu are Sosoaca nu are emisiune, uitați-va la Antena 3, uitați-va la jurnale la dumneavoastră (n.r. Realitatea).
Îmi aduc aminte și când George Simion se tăvălea prin București și i-am luat apărarea pentru că o făcea în numele reunificării României cu Republica Moldova. Între timp și-a schimbat ideile. Nu am nimic împotriva lui. Eu nu am vorbit de promovarea lui în campanie. Rămâne o enigmă cum un partid crește de la 1 la 10%.
Faptul că de dimineață până seară televiziunile ne servesc ce face Sosoaca este o realitate. Eu îmi asum susținerea președintelui AUR când vorbea de unirea cu Moldova. Dar de la ce făceau atunci, îl mai auziți pe George Simion să vorbească serios de reunificare? E cam mult pentru un partid extremist să creadă că va înlătura tot că să vină ei la putere”, a explicat Traian Băsescu.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.