Atentate sângeroase în Kabul. Cel puțin 25 de morți și răniți!

0

Capitala Afganistanului, Kabul, a fost scena mai multor atentate sângeroase în ultima săptămână. Cel puțin șase oameni au murit și 19 au fost răniți în 11 atacuri cu bombe.

Cele mai multe atacuri au fost provocate de bombe magnetice ataşate unor vehicule.

Potrivit unui raport trimestrial al Inspectorului general special al SUA pentru reconstrucţia Afganistanului, aceste atacuri, care s-au intensificat în ultimele luni, au avut ca principale ținte responsabili guvernamentali, membri ai forțelor de securitate, activişti şi jurnalişti.

”Deşi nu este o tactică nouă, este deosebit de eficientă în a provoca teroare. Este un mijloc rapid, ieftin, simplu şi relativ impredictibil pentru talibani de a-şi demonstra forţa în capitală, în acelaşi timp evitând provocarea de victime civile în masă”, se arată în raport.

Talibanii continuă să provoace teroare în pofida negocierilor directe de pace cu guvernul, care au loc în Qatar între guvern.

În prezent, discuțiile sunt suspendate pentru ca noul Președinte al SUA, Joe Biden, să reexamineze acordul încheiat între Washington şi talibani.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.