Ministrul Voiculescu vrea amenzi drastice pentru medicii și persoanele fizice care nu respectă programările pentru vaccinul anti-COVID!

0

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, lucrează la un document normativ prin care sunt sancţionaţi medicii care nu se asigură că sunt respectate cu stricteţe programările pentru vaccinul antiCOVID, fiind stabilite amenzi între 10.000 de lei şi 20.000 de lei pentru aceştia.

Astfel, Hotărârea de Guvern urmează a fi înaintat astăzi către premier şi alte ministere au precizat surse din Guvern pentru „Adevărul”.

Ministerul Sănătății are un proiect de hotărâre care vizează completarea Hotărârii de Guvern 857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice. Astfel, potrivit documentului pregătit „constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 la 20.000”.

Ce trebuie să ştie toţi medicii:

a) nerespectarea privind programarea grupelor populaţionale prioritate, în platforma naţională de Rovaccinare, de către medicul de familie, conform fiecărei etape, cum sunt ele stabilite în Strategia de vaccinare împotriva COVID-19;

b) realizarea procesului de vaccinare în centre de vaccinare, de către personalul medico-sanitar, fără a respecta programarea în platforma naţională Rovaccinare, potrivit draft-ului actului normativ, au precizat surse politice pentru „Adevărul”.

Astfel, se pare că amenzile uriaşe ar descuraja implicarea personalului medical în munca din centrele de vaccinare anti-COVID, dar şi a medicilor de familie, acest lucru adăugându-se oricum lipsei de personal medical din sistem.

Şi persoanele fizice ar plăti bani grei, fiind stabilite amezi între 30.000 de lei şi 50.000 de lei pentru „nerespectarea obligaţiei de către instituţii de a planifica personalul cu care acestea au raporturi de muncă sau raporturi de serviciu, după caz, în platforma naţională de Rovaccinare, conform fiecărei etape, astfel cum sunt ele stabilite în Strategia nr. 1.031/2020, cu modificările ulterioare, precum şi alte măsuri în domeniul sănătăţii”. Proiectul de hotărâre ar urma să intre în vigoare la 10 zile de la data publicării acesteia în Monitorul Oficial.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.