Parlamentarii PSD vor depune moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății: „Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”

0

Parlamentarii PSD vor depune miercuri la Camera Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”. Aceasta este prima moţiune simplă împotriva unui ministru din Guvernul condus de Florin Cîţu.

Anunţul a fost făcut de senatorul social-democrat Ştefan Radu Oprea.

„Vom avea şedinţă în fiecare luni, la ora 10.00 dimineaţa. Au fost câteva teme dezbătute şi cred că cea mai importantă este moţiunea pe sănătate, moţiunea simplă intitulată «Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor». Această moţiunea va fi depusă la Camera Deputaţilor miercuri, pentru că mâine mai sunt dezbateri cu asociaţiile medicilor, cu asociaţiile pacienţilor şi cu reprezentanţii sindicatelor. Apoi va fi depusă la Camera Deputaţilor şi săptămâna viitoare va intra în dezbatere”, a declarat Ştefan Radu Oprea luni, la sediul PSD, conform Ştiripesurse.

Aceasta este prima moţiune simplă la adresa unui ministru din componenţa actualului Guvern, în contextul în care şi mai mulţi miniştri liberali sunt nemulţumiţi de activitatea lui Vlad Voiculescu.

De altfel, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat încă de marţea trecută în plen că social-democraţii au depus o solicitare la Biroul permanent prin care îl cheamă în Parlament, la „Ora Guvernului” pe ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu pentru a explica „situaţia spitalelor din România în ceea ce priveşte măsurile preventive, gestionarea şi managementul riscului în saloanele în care sunt amplasate sau utilizate instalaţii de furnizare oxigen pentru pacienţi”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.