Premierul Cîțu, apel către părinți la redeschiderea școlilor

Share:

Premierul Florin Cîţu a lansat un apel către părinţi, luni, odată cu redeschiderea şcolilor. Şeful Executivului le-a recomandat părinţilor să ţină copiii acasă în cazul în care aceştia au simptome asemănătoare celor de gripă.

Şeful Executivului a explicat că e nevoie de implicarea părinţilor pentru ca elevii bolnavi să nu fie trimişi la şcoală.

„Ține de noi să avem un an școlar fără probleme. Fac un apel către părinţi. Atunci când observăm simptome ca de gripă la copii, e recomandat să rămână acasă (… ) Depinde de noi toţi să avem un an şcolar fără probleme”, a precizat premierul.

În prima zi după redeschiderea anului şcolar, Cîţu a afirmat că este recomandat să fie „cât mai simplă procedura prin care se depistează un copil cu probleme”. Întrebat dacă părinţii sunt obligaţi să completeze formularul prin care îşi dau acordul pentru vaccinare, premierul a afirmat că acest lucru este „recomandat.

„Acest formular este recomandat, nu este obligatoriu. În momentul în care trebuie testat, trebuie completat.

Bineînţeles că vom face toate eforturile să monitorizăm acest lucru şi şcoli, dar fără implicarea şi susţinerea părinţilor acest lucru nu se poate face”, a afirmat Florin Cîţu.

De asemenea, şeful Executivului i-a îndemnat pe profesori să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

„Fac un apel către profesori să se vaccineze. E important ca toţi profesorii să se vacineze. E important pentru sănătatea tuturor celor care vin în contact cu aceşti copii”, a menţionat Cîţu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.