Bolnavii de diabet se pot vaccina anti-Covid

0

Toate cele trei vaccinuri (Pfizer, Moderna şi AstraZeneca-Oxford) pot fi acum folosite pentru a imuniza bolnavii cu diabet, indiferent de tipul bolii.

Ministerul Sănătății, anunţ pentru bolnavii cu diabet. Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătății, marţi după-amiază.

„Da, vaccinurile produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care suferă de diabet, indiferent de tipul de diabet.Conform strategiei naționale de vaccinare, acești pacienți se pot vaccina acum, în etapa a II-a”, arată Ministerul Sănătății într-o postare pe Facebook.

Ministerul spune de asemenea că pacienții cu diabet au fost incluși în testele clinice și nu au fost observate probleme în cazul lor.

„Vaccinarea împotriva COVID-19 este foarte importantă pentru pacienţii cu diabet, din cauza riscului crescut al acestora de a face o formă severă a bolii. Pacienţii cu diabet au fost incluşi în studiile clinice ale celor trei companii, fără a fi înregistrate probleme de siguranţă. Conform Strategiei naţionale de vaccinare, aceşti pacienţi se pot vaccina în etapa a II-a.”

Sursa citată arată că, în primele 48 de ore după vaccinare, „este recomandat ca pacienţii cu diabet să îşi monitorizeze cu atenţie glicemia şi să se hidrateze adecvat”.

Bilanţ vaccinare 8 februarie. Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate peste 35.000 de persoane. În total, în acest interval s-au înregistrat 66 de reacţii adverse.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate peste 35.000 de persoane, din care aproximativ 4.400 cu serul Moderna. În total, în acest interval s-au înregistrat 66 de reacţii adverse, alte 11 fiind în curs de investigare.

Dintre persoanele care au primit vaccinul Pfizer, 30.141 au făcut doza de rapel şi doar 457 – prima doză. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 65 de reacţii adverse la serul Pfizer (11 de tip local, 54 de tip general) şi una la serul Moderna (reacţie de tip local).

Până în prezent, au fost vaccinate 661.062 de persoane, din care 625.608 cu vaccinul Pfizer şi 35.454 cu cel de la Moderna.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.