Procuror de la SIIJ aruncă „bomba”: Voturile de la alegerile locale din sectorul 1 trebuie renumărate!

0

PSD a reclamat după alegerile locale din Bucureşti o fraudă la scrutinul din Sectorul 1 și a prezentat imagini cu mai multe persoane care participau la numărarea voturilor. Biroul Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 București a prezentat la acel moment într-un comunicat de presă toate datele despre persoanele ce apar căutând în sacii cu voturi.

Procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția Specială pentru investigarea magistraților (SIIJ) a dispus printr-o ordonanță de delegare ca Poliția București să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din București, câștigate de Clotilde Armand (USR) în dauna lui Dan Tudorache (PSD).

Procurorul Sorin Iașinovschi, din Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, susține în ordonanța dată marţi că, pentru a putea face actele necesare din dosar, e necesară renumărarea voturilor de la alegerile locale, scrie G4Media.

Conform deciziei, s-a dispus ”delegarea polițiilor din cadrul Direcției Generale a Poliției a Municipiului București, desemnați de către conducerea acestei instituții pentru a proceda la efectuarea următoarelor acte:

1. identificarea buletinelor de vot corespunzătoare fiecărei secții de votare.

2. numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot și confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzătoare fiecărei din cele 166 de Secții de votare din cadrul Sectorului nr. 1 București (cât și a votanților înscriși pe liste suplimentare), care și-au exprimat dreptul de vot.

3. confruntarea rezultatelor obținute după numărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului nr. 1 București, cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării.

4. predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizarea cercetărilor din prezenta cauză.

5. efectuarea și altor acte de urmărire rezultate din context”.

Termenul de soluționare este 8 aprilie 2021.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.