Raport incendiar al ONU: Armata de hackeri ai Coreei de Nord a furat sute de milioane de dolari pentru finanțarea armelor nucleare!

0

Armata de hackeri din Coreea de Nord a sustras sute de milioane de dolari pe tot parcursul anului 2020, pentru a finanța programele de rachete nucleare și balistice ale țării, încălcând dreptul internațional, potrivit unui raport confidențial al Națiunilor Unite.

Documentul ONU acuză regimul liderului Kim Jong Un că a efectuat „operațiuni împotriva instituțiilor financiare și a caselor virtuale de schimb valutar”, pentru a plăti armele, transmite CNN. O țară anonimă, care este membră a Naţiunilor Unite, susține că hackerii au sustras active virtuale în valoare de 316,4 milioane de dolari, între 2019 și noiembrie 2020, potrivit documentului. Raportul susține, de asemenea, că Coreea de Nord „a produs materiale fisionabile, a întreținut instalațiile nucleare și și-a modernizat infrastructura de rachete balistice”, continuând în același timp „să caute material și tehnologie în străinătate pentru aceste programe”.

Coreea de Nord a încercat ani de zile să dezvolte arme nucleare puternice și rachete avansate pentru a le asocia acestora, în ciuda costurilor imense și a faptului că o astfel de acţiune a transformat țara într-un paria la nivel internațional şi a atras mai multe sancţiuni de ordine comercial din partea ONU.

Anchetatorii Naţiunilor Unite au declarat că o țară al cărei nume nu l-au divulgat apreciază că este „foarte probabil” ca nord-coreenii să putea monta un dispozitiv nuclear pe o rachetă balistică de orice rază, dar nu era încă clar dacă aceste rachete ar putea reintra cu succes atmosfera Pământului.

Detalii din raport, care este în prezent confidențial, au fost obținute de CNN printr-o sursă diplomatică de la Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, care a dezvăluit părţi din document, cu condiția anonimatului. Raportul grupului este format din informații primite de la țările membre ONU, agențiile de informații, mass-media și cei care fug din Coreea de Nord. Aceste rapoarte sunt publicate de obicei la fiecare șase luni, unul la începutul toamnei și altul la începutul primăverii.

Nu este clar când va fi publicat acest raport, cert este scurgerile anterioare de informaţii au înfuriat China și Rusia, ambele membre ale Consiliului de Securitate al ONU, ducând la blocaje diplomatice și întârzieri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.