Alexandru Rafila avertizează: „România ar putea fi afectată de valul trei, dar și de tulpina mutantă de coronavirus!”

Share:

Alexandru Rafila crede că incendiul de la Matei Balș a fost un eveniment care a produs foarte multă emoție, dar este de părere că „emoția este cea care generează schimbări”, informează Romaniatv.net.

Reprezentantul OMS în România susţine că am putea fi afectaţi de virusul mutant, în ciuda cazurilor reduse din ultima perioadă.

„Matei Balș a fost un eveniment care a produs foarte multă emoție. Emoția este cea care generează schimbări. Eu nu cred că emoția trebuie să ducă la schimbarea ministrului Sănătății, dar noi am tot așteptat să vedem niște măsuri concrete, un program care să aducă un control asupra pandemiei.

Acum când este vorba să faci ceva concret, mai mult decât PR și personal branding, văd că lucrurile sunt mai greu de realizat. Nu cred că victimizarea este soluția”, a spus Alexandru Rafila în emisiunea „Marius Tucă Show” de marți seara.

„Nu s-a întâmplat nimic. Existau rapoarte în acest sens. Cred că nu mai este timpul pentru PR și victimizare, cred că este timpul pentru acțiune.

Până una alta, avea o evaluare a situației din spitale. Prezența fizică a ministrului poate că nu este necesară dacă ai viziune și ai un plan.

Spitalele noi vor reuși în 6-7-8 ani să rezolve probleme de sănătate speciale pentru un mic procent al pacienților din România.

Trebuie să existe o viziune, un proiect articulat și un plan de gestionare al acestei situații. Nu cred că pentru Vlad Voiculescu a fost o surpriză nominalizarea lui la Sănătate.
Oamenilor trebuie să le dai încredere să se testeze și posibilitatea să se testeze. Nu prin dezvoltarea de centre de testare, ci prin dezvoltarea de centre de prelevare. Trebuie să ușurezi accesul. Trebuie să regăsești controlul asupra cifrelor și, implicit, asupra pandemiei”, a spus Alexandru Rafila.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.