Europarlamentarul PMP, Traian Băsescu, îl critică dur pe Josep Borrell după vizita în Rusia

Share:

Fostul președinte Traian Băsescu, europarlamentar PMP, a avut o intervenție extrem de acidă, în Parlamentul European, la adresa șefului diplomației UE, Josep Borrell. Înaltul oficial european s-a aflat în sală și l-a ascultat fără reacție pe Traian Băsescu.

Traian Băsescu a avut o intervenţie în dezbaterea pe tema vizitei lui Josep Borrell la Moscova şi i-a punctat mai multe teme pe care nu a fost pregătit să le abordeze în conferinţa de presă susţinută alături de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Fostul preşedinte i-a pus în vedere lui Borrell faptul că politicienii occidentali ar trebui să-i asculte mai mult pe cei din vechiul bloc comunist, care sunt mult mai familiarizaţi cu tehnicile de propagandă ale sovieticilor.

„Domnule Borrell,

V-ați dus la Moscova nepregătit pentru o confruntare cu Lavrov într-o conferință de presă.

În discursul dumneavoastră v-ați referit la câteva generalități începând de la studenții ruși, o regretată Europă de la Lisabona la Vladivostok, și în fine ați amintit de arestarea lui Navalnâi și a mii de manifestanți. Pentru acest ultim punct Lavrov v-a făcut cadou un filmuleț ilustrând violențe din Occident iar un jurnalist v-a chestionat pe problema ziariștilor de la Sputnik arestați în Letonia.

Și pentru ca deriva dumneavoastră să fie completă, ați căzut în capcana întrebării legată de Cuba, ceea ce va îndepărtat definitiv de posibilitatea de a da mesajele necesare și așteptate de europeni.

La rându-i, Lavrov a dat varianta rusească la toate subiectele de interes, precum: statele din Parteneriatul Estic, situația din Caukaz, sau din Africa de Nord, migrația ilegală, campanii de dezinformare sau despre multilateralism multipolar și nu a ezitat să compare relația SUA-Cuba cu Rusia-Ukraina.

Din păcate abordarea Uniunii asupra temelor enunțate de Lavrov nu a fost auzită de cetățenii europeni pentru că domnul Borrell nu le-a rostit.

În fine Lavrov a concluzionat că ”Uniunea Europeană nu este un partener de încredere” iar după conferința de presă trei diplomați din state ale Uniunii au fost expulzați.

Avem o singură soluție: să nu credem în Moscova și mai credeți-ii dragi colegi și pe politicienii din Est care vă spun ce înseamnă Rusia”, a spus Traian Băsescu în Parlamentul European.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.