Marcel Ciolacu dă lovitura de grație Guvernului Cîțu: „PSD nu va vota bugetul pentru anul 2021!”

Marcel Ciolacu anunță că PSD nu va vota bugetul pentru anul 2021. Președintele social-democraților critică Guvernul pentru bugetul de austeritate propus, iar tăierea sporurilor este o măsură populistă. Liderul PSD a declarat, miercuri, că tăierea sporurilor bugetarilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă, pentru că altfel „creezi nedreptăți, discuții și frustrări în rândul oamenilor”.

Marcel Ciolacu a acuzat guvernanții că bugetul pe 2021 este unul de austeritate, iar tăierea sporurilor bugetarilor nu ar fi trebuit făcută în acest fel.

Acesta a precizat că PSD nu va vota bugetul pe 2021 și a anunțat că vor depune amendamente, amintind și de bugetul alternativ elaborat de partidul său, „categoric, nu! Vom încerca să venim cu amendamente. Deja este de notorietate faptul că pentru prima oară, partidul de Opoziție din România a venit cu un buget alternativ și noi am demonstrat că se poate o cu totul altă abordare (…). Au găsit anumite soluții de tăieri. Eu vreau să știu care este filozofia acestui buget, cum este gândit în ansamblul său, nu că venim cu lucruri populiste, domnule, vom tăia sporurile. Foarte bine, deci tăierea sporurilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă, pentru că altfel creezi nedreptăți și discuții și frustrări în rândul oamenilor”, într-o declarație, miercuri, la RFI România.

„Am avut dreptate, se vine în anul 2021 cu un buget de austeritate. Este cea mai mare greșeală. E a doua oară când se întâmplă acest lucru în România. S-a întâmplat și în 2010 și până și FMI-ul consideră că atunci a fost o greșeală acel buget și program de austeritate (…). Atâta timp cât considerăm bugetul simple cifre, fără să vedem și efectul pe care îl are asupra oamenilor, greșim major”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Guvernul va suspenda mai multe indemnizații, sporuri sau beneficii în anul 2021, pentru a face economii la buget. Potrivit documentelor prezentate, în exclusivitate, de Realitatea PLUS, printre suspendări se numără și indemnizația de hrană, voucherele de vacanță și sporurile de 30% din prefecturi vor fi suspendate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.