Criză politică majoră la Chișinău. Guvernul Gavrilița a picat în Parlament

Republica Moldova este în criză. Parlamentul a refuzat acordarea votului de încredere Guvernului condus de Natalia Gavriliţa. Niciun deputat nu a votat învestirea noului Executiv, conform Deschide.md. Preşedintele Maia Sandu a chemat astăzi fracţiunile parlamentare la consultări şi a anunţat că va propune acelaşi premier.

Natalia Gavriliţa, care a obţinut zero voturi din partea deputaţilor, a fost înaintată a doua oară pentru funcţia de prim-ministru.  Astfel, preşedintele Maia Sandu a refuzat să desemneze candidatura propusă de majoritatea parlamentară formată din PSRM şi Platforma „Pentru Moldova”. Anunţul a fost făcut de şeful statului după consultările cu fracţiunile parlamentare.

Sandu şi-a argumentat decizia prin faptul că există dubii în privinţa celor 54 de deputaţi care au semnat pentru Mariana Durleşteanu, insinuând că unii dintre aceştia ar fi fost forţaţi să o susţină, iar alţii ar fi implicaţi în acte de corupţie.

În cadrul prezentării programului de activitate al noului Guvern, Natalia Gavriliţa a anunţat că în cazul în care majoritatea nedeclarată din Parlament va decide să susţină actualul Guvern, atunci acesta se angajează să implementeze toate reformele propuse. De asemena Guvernul va comunica clar detaliat oamenilor şi va acţiona ferm dacă Parlamentul se va opune acestor schimbări. Gavriliţa a spus că se va angaja să renunţe la mandat imediat ce problemele urgente vor fi rezolvate şi să creeze condiţii pentru declanşarea alegerilor anticipate.

Totodată, premierul desemnat a adus mai multe acuzaţii în adresa deputaţilor implicaţi în ilegalităţi şi promovarea unor scheme coruptibile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.