Experții avertizează: Tulpina britanică a suferit mutații. Lupta cu COVID-19 va mai dura cel puțin zece ani!

Share:

Vești îngrijorătoate din partea experților britanici în sănătate. Noua tulpină a Sars-Cov-2, descoperită prima oară în regiunea Kent, a suferit deja mutații, existând riscul ca vaccinurile apărute deja pe piață să nu fie suficient de eficiente. Lupta cu acest virus va ma dura încă cel puțin zece ani, consideră șefa programului de supraveghere genetică a Covid-19 din Regatul Unit.

Tulpina este deja predominantă în Marea Britanie și este foarte probabil să se extindă în toată lumea, a avertizat Sharon Peacock.

Directoarea Covid-19 Genomics UK a anunțat că tulpina britanică a suferit deja mutații. Noua mutație la proteina ”spike”, identificată prima oară în Bristol, este considerată cea mai îngrijorătoare variantă, fiind identificate deja 21 de cazuri de infectare.

”Ceea ce este îngrijorător în acest sens este că tulpina 1.1.7 (britanică), care circulă de câteva luni, începe să se modifice din nou și să sufere noi mutații care ar putea afecta modul în care gestionăm virusul din punct de vedere al imunității și al eficienței vaccinurilor.
Este îngrijorător că 1.1.7, care este mai transmisibilă, și a ajuns în toată țara, suferă acum altă mutație către o nouă tulpină care ar putea amenința vaccinarea”, a adăugat Peacock, la BBC.

În privința protecției oferite de vaccinurile apărute deja pe piață, experta în sănătate a precizat că, dacă până acum au fost eficiente, există riscul ca noile mutații să le reducă din efect. În acest context, directoarea Covid-19 Genomics UK a spus că este foarte posibil ca lupta cu pandemia să mai dureze peste zece ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.