Vicepremierul Kelemen Hunor dă asigurări: „Sporurile bugetarilor nu vor fi eliminate în 2021!”

0

Vicepremierul Kelemen Hunor a dat asigurări, joi, sporurile bugetarilor nu vor eliminate anul acesta deoarece Guvernul vrea să se ţină de promisiunea că veniturile populaţiei nu vor fi mai mici decât în decembrie 2020.

„În 2021 nu ne atingem de nici un spor și nu vor fi scăderi de salarii. În aceste condiții, eu nu aș spune și nu aș accepta argumentul că este un buget de austeritate, vă dați seama că nu ne permitem un deficit de 10%, de 12%, de 15%, să îndatorăm țara pentru generațiile viitoare, pe termen lung. Și un deficit de 7% este un efort uriaș. Cam în această marjă se mișcă țările din UE, datorită crizei economice”, a declarat Kelemen Hunor, la RFI.

De altfel, vicepremierul a dat de înţeles că guvernanţii analizează modul în care sunt acordate sporurile.

„Trebuie o analiză extrem de serioasă în ceea ce privește toate sporurile, că sunt unele sporuri care n-au ce căuta în venitul de bază. Trebuie să vedem aceste sporuri care s-au adunat în 10-15 ani fără nici o limită aproape. Pe de altă parte, noi am spus un lucru în decembrie, după ce am preluat guvernarea și anume că în 2021 veniturile nu vor fi mai mici decât în 2020, luna decembrie și ne ținem de cuvânt și de aceea avem nevoie de o analiză serioasă și de o lege a salarizării în zona bugetară, în primul rând, care trebuie revăzută, în așa fel încât să vedem exact ce putem elimina, ce poate să rămână și cum putem recalibra salarizarea, în așa fel încât să nu scadă salariile”, a menţionat Hunor, conform sursei citate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.