Zeci de elevi și studenți au protestat în fața Guvernului față de eliminarea gratuității transportului

0

Zeci de elevi şi studenţi au protestat joi în fața Guvernului, în Piața Victoriei, faţă de eliminarea gratuităţii pe mijloacele de transport. Printre mesajele transmise guvernanților au fost: „Nu ne luaţi transportul gratuit”, „Florin Cîţu să ne vadă, facem orele în stradă!”, informează Romaniatv.net.

Protestatarii s-au adunat în faţa sediului Guvernului şi au scandat mai multe sloganuri, printre care: „Fără transport, avem viitorul mort”, „Florin Cîţu să ne vadă, facem orele în stradă”, „Nu ne luaţi transportul gratuit”, „Vrem transport”, „Ignoranţă, ignoranţă”.

„Suntem în faţa Guvernului României, alături de colegii noştri de la ANOSR, pentru a aduce în atenţia publică problematica subfinanţării educaţiei, care va avea repercusiuni precum înlăturarea gratuităţii transportului pentru studenţi şi elevi”, au transmis elevii joi într-un mesaj pe Facebook.

Și studenții din Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) îi răspund premierului Florin Cîțu, după ce acesta a declarat miercuri că nu vede ca fiind ”un capăt de ţară” limitarea călătoriilor CFR pentru studenţi, dând exemple din mai multe ţări. „România era ţara care era în afara sistemului, toate celelalte ţări, ţări mult mai dezvoltate, nu ofereau această gratuitate”, a mai spus Florin Cîțu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.