Scandal uriaș: ANPC, o nouă alertă privind măștile neconforme la copii

0

Autorităţile române sunt în alertă după ce Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a anunțat vineri că România a emis o nouă alertă prin sistemul RAPEX cu privire la măști neconforme de protecție pentru copii.

Măşti neconforme pentru copii, imediat după începerea şcolilor. Se pare că produsul marca Disposable Children’s Mask, cu dimensiuni de 175/95 milimetri prezintă riscuri pentru sănătate.

„Alertă transmisă de România prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX) pentru produsul mască de protecție nemedicală, de unică folosință, cu 3 straturi pentru copii.

Produsul promovează un potențial de protecție împotriva particulelor virale, dar capacitatea sa de filtrare nu a fost certificată ca atare de către organismul european relevant. Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele de sănătate și siguranță și, prin urmare, poate să nu fie protejat în mod adecvat dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare”, au transmis reprezentanții ANPC.

Potrivit acestora, produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și cu standardul european relevant EN 149.

Ministerul Educaţiei a publicat date despre situaţia epidemiologică din şcoli. Potrivit MEC, în perioada 8 februarie – 11 februarie 2021 au fost confirmaţi 244 de elevi cu virusul SARS-COV-2.

Potrivit datelor făcute publice de Ministerul Educaţiei, incidența cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populației generale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.