Senatoarea Diana Șoșoacă nu acceptă jumătăți de măsură: „Actuala conducere a AUR a cerut fiecărui senator și deputat jumătate din suma forfetară!”

Share:

Diana Şoşoacă susține că  excluderea sa din AUR a pornit de la un scandal legat de bani, conducerea centrală cerând o parte din suma forfetară primită de parlamentari, şi îl acuză pe Sorin Lavric de misoginism.

Diana Șoșoacă a fost membră a Partidului Neamul Românesc (PNR) până la înscrierea în Alianța pentru Unirea Românilor. Între cele două entități s-a semnat un acord preelectoral înaintea alegerilor parlamentare pentru ca reprezentanții PNR să candideze pe listele AUR, informează Romaniatv.net.

Informația a fost dezvăluită de George Simion într-un interviu pentru Europa Liberă, în care a recunoscut că mulți candidați nu au fost cunoscuți, ci au fost aleși doar pentru a completa listele pentru alegeri. Diana Șoșoacă era cunoscută în zona Moldovei, fiind o voce care s-a făcut remarcată în timpul pelerinajului la Sfânta Parascheva, municipiul Iași.

„Eu am adeziune la partidul AUR pentru că altfel nu se putea candida pe listele AUR. Există un protocol de colaborare între Partidul Neamul Românesc și partidul AUR, care expira pe data de 7 ianuarie. Conform acelui protocol, AUR și PNR trebuiau să încheie un protocol de colaborare pentru următorii patru ani. Discuțiile purtate înainte de campanie și în campanie au fost date uitării de către membrii AUR, nu au mai recunoscut nici un ajutor din partea PNR. În provincie, la Iași. eu nu am fost ajutată de AUR, ci de membrii PNR”, a declarat senatoarea pentru Europa Liberă.

Potrivit acesteia, scandalul din AUR nu reprezintă o luptă de putere în interiorul partidului. „Totul a pornit de la bani pentru că ideologie nu există”, a precizat senatoarea pentru Europa Liberă.

Reprezentanta AUR susține că actuala conducere a partidului a cerut fiecărui senator și deputat jumătate din suma forfetară.

„În partid este în acest moment un scandal imens, cei din conducerea AUR cer jumătate din cei 28.000 de lei dați pentru cheltuielile senatorului”, a afirmat Diana Iovanovici Șoșoacă.

De asemenea, senatoarea adaugă că parlamentarii AUR trebuie să dea 2.000 de lei în fiecare lună către partid pentru donațiile AUR în scop caritabil.

„Eu nu am dat bani. De aici au pornit și cele mai multe probleme, pentru că am refuzat categoric să dau din acei bani cu care trebuie să întrețin un cabinet, să plătesc consilierii, să cumpăr materiale de birotică”, a precizat senatoarea.

Ea subliniază că toți parlamentarii AUR au fost chemați la sediu pentru a încheia contracte de leasing cu o „societate din sfera AUR pentru achiziționarea de autoturisme Logan”.

„Toți membrii AUR care erau din provincie erau obligați să locuiască la hotelul domnului Lulea, actual președinte AUR în acte. La acest moment în actele partidului nu apar în conducere nici George Simion, nici Claudiu Târziu, ci domnul Marius Lulea, un domn cu foarte multe afaceri imobiliare, inclusiv acel hotel îi aparține”, a declarat Diana Iovanovici Șoșoacă pentru Europa Liberă. Pe site-ul AUR, Marius Lulea apare ca fiind președintele Organizației Oamenilor de Afaceri și membru în Biroul Național de Conducere, for care a sancționat-o pe senatoare.

„Deja am creat o nouă mișcare, un nou curent politic, care militează strict pentru adevărul nealterat, un adevăr care a deranjat toate instituțiile statului, toți corupții din sistem. E posibil să vină parlamentari și din alte partide alături de mine. În PNR există democrație, fiecare acționează după cum consideră. Cea mai mare parte din AUR sunt susținătorii mei, ce concurență să devin eu? Oamenii sunt cu mine. Dacă voiam să iau puterea în AUR, o luam și puneam condiții. Și eu puteam să obțin funcții. Poate mă vedeți în fruntea țării. Eu voi apărea în continuare ca senator Diana Șoșoacă. Eu sunt eu”, a spus senatoarea, fără a precizat dacă ceilalți deputați din PNR vor pleca din AUR.

Diana Șoșoacă a susținut că mai mulți parlamentari s-au întâlnit cu ea fără știrea conducerii centrale pentru a-i ajuta. Ea a subliniat că decizia prin care este sancționată nu este statutară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.